VÝPRODEJ se slevou až do 50%❗Loučíme se s více produkty a vzory 👋 Všechny výprodejové kousky naleznete ZDE!

Kategorie
 
 
 
 
 

Čtyři roky s MOE

Autor: Miroslava Schneider     DAtum: 07.06.2019     Čtení na: 2 min.

Jak jsme začínaly, kde jsme zakoply a které dveře plánujeme ješte otevřít? 

Když jsme si spolu před lety jako kolegyně povídaly o tom, že bychom rády pracovaly na něčem vlastním, netušily jsme, že nás to zavede tam, kde jsme dnes. Pracovaly jsme v oblasti finančního controllingu a realizovaly jsme se v různých projektech. Práce nás bavila, proto bylo první plánem zůstat ve stejné oblasti. Do toho ale prišlo Evy těhotenství a nás tak přitáhla jiná témata.

Přestože byl trh zaplavený produkty pro děti, něco nám stále chybělo. Hledaly jsme doplňky, které by byly designové, kvalitní a osobité. Z naší potřeby vzešel nápad a od nápadu byl už jen krůček k projektu. A tak se pomalu rodilo MOE

 

Na samém začátku jsme chtěly vyrábět capáčky pro malé děti, protože nám na našem trhu chyběly hlavně boty v neutrálních barvách. Cesta k jejich výrobě však nebyla jednoduchá, pustily jsme se proto nejprve do podkolenek. Právě s nimi si nás mnozí naši zákazníci dodnes spojují.

Měly jsme jasnou představu o designu a nechtěly jsme dlat kompromisy v kvalitě. Jakmile jsme našly výrobce, začal náš projekt nabírat reálnější podobu. Z prvních několika prototypů jsme vybraly sedm finálních vzorů, které jsme daly do výroby.

Kde sa vzala, tu sa vzala, naše první kolekce byla na světě! Psal sa květen 2015 a my jsme na našem Facebooku ohlásily prodej. To, co následovalo, byla čistá radost a špetka šílenství. Když jsme ješte neměly hotový eshop, musely jsme se vypořádat s nedokonalostí komunikace přes sociální sítě, po nocích jsme balily produkty a přes den nosily balíčky na poštu. Najednou tu byli zákazníci, kteří si rychle oblíbili naše produkty a kterým jsme přinášely radost. Motivace rostla. Energie, kterou jsme do MOE vkládaly, sa nám začala vracet. Tři modely z první kolekce stále vyrábíme a patří mezi vaše nejoblíbenější. 

Nastal čas rozšířit portfolio a my jsme přirozeně sáhly po capáčkách. Janka po nocích vyráběla prototypy a vymýšlela střihy tak, aby respektovaly dětské nožky a podporovaly jejich zdravý vývoj. Výroba byla komplikovaná. Až mnohem později jsme se dozvěděly, že to jde i snadněji. Dnes se nám o výrobu starají zkušení obuvničtí mistři (jak jinak, na Slovensku).

Po capáčkách přišly na řadu tkané a později i vlněné legíny. Pravidelně jsme prodávaly na různých designerských trzích a prodejních akcích s produkty pro děti. Šly jsme nejen s kůží na trh, ale také s naší tváří před vás. Povídaly jsme si s vámi, vnímaly vaše potřeby, přijímaly zpětnou vazbu. My dvě, které jsme do té doby pracovaly v „back office“, jsme najednou musely vystoupit nejen z naší komfortní zóny, ale i doslova do světa, za vámi, k vám.

Co se nám totiž během těchto prvních let s MOE potvrdilo je pravidlo: co dáš, to dostaneš. Je pro nás přirozené dělat věci nejlépe jak umíme. Drobné detaily ladíme i dlouhé měsíce, abyste byli spokojení. I proto je MOE značkou, kterou oceňujete a kupujete. Dnes máme vracející se zákazníky po celém Slovensku. Dodali jste nám silu, proto se brzy chystáme intenzivněji proniknout na český trh a dále do Evropy. Držte nám palce a buďte i nadále s námi. Nic lepšího si k čtvrtým narozeninám přát nemůžeme :).

Jana a Eva 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze